Adatvédelmi nyilatkozat

Köszönjük, hogy meglátogatta http://www.5years.tamron.eu címen elérhető weboldalunkat, és hogy érdeklődik a cégünk iránt. Személyes adatainak védelme nagyon fontos a számunkra. A személyes adatok egy azonosított vagy azonosítható személy személyére vagy tényszerű körülményeire vonatkozó információk. Személyes adatok például a teljes név, cím, telefonszám és születési idő, valamint minden olyan adat, amely egy azonosítható személyhez kapcsolható.

Mivel a személyes adatok különleges jogi védelemben részesülnek, csak olyan mértékben gyűjtünk személyes adatokat, amilyenben szükségünk van rájuk a weboldalunk megjelenítéséhez és szolgáltatásaink nyújtásához. A következő dokumentumban felvázoljuk a weboldalunk meglátogatása során általunk gyűjtött személyes adatokat, és hogyan használjuk fel ezeket.

Adatvédelmi gyakorlatunk összhangban áll a törvényi előírásokkal, különösen a német szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG), a német telemédia törvény (TMG) és az EU általános adatvédelmi rendelete szabályaival (GDPR). Csak akkor gyűjtjük, kezeljük és tároljuk személyes adatait, ha azokra szükség van a weboldal, a tartalmaink és a szolgáltatásaink működőképes biztosításához, valamint kérések feldolgozása és adott esetben megrendelések vagy megállapodások kezelése érdekében, bár csak abban az esetben, ha a erre GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdek áll fenn, vagy ha másfajta engedély áll rendelkezésünkre. Az Ön információinak más célra történő felhasználására csak előzetes hozzájárulásával kerülhet sor; ebben a felhasználás célját pontosan meg kell adni (pl. promóciós információk küldése hírlevélben).

§  A GDPR 4. cikkének (7) bekezdése szerinti adatkezelő

A GDPR, a tagállamok egyéb nemzeti adatvédelmi jogszabályai, valamint egyéb adatvédelmi előírások szerinti adatkezelő:

Tamron Europe GmbH

Robert-Bosch-Straße 9

50769 Köln

E-mail: info(at)tamron.de

Telefon: +49 (0) 221 / 66 95 44-0

Fax: +49 (0) 221 / 66 95 44-404

§  Az adatvédelmi tisztviselők neve és címe

Tel. (iroda): +49 (0)221 66 95 44 983

E-mail: datenschutz(at)tamron.de

§  A weboldal megjelenítése és a naplófájlok létrehozása

Minden alkalommal, amikor weboldalunk betöltődik, rendszerünk automatikusan adatokat és információkat gyűjt az oldalt betöltő számítógép számítógépes rendszeréről. Ebben a folyamatban a következő adatokat gyűjtjük:

Az adatkezelés terjedelme

(1)           Információ arról, hogy melyik böngészőt és verziót használja

(2)           Az oldalt betöltő eszköz operációs rendszere

(3)           Az eszköz IP-címe

(4)           A hozzáférés dátuma és ideje

(5)           A weboldalunkon betöltött weboldalak és erőforrások (képek, fájlok, egyéb webhelytartalmak)

(6)           A weboldalak, amelyekről a felhasználó rendszere eljutott a weboldalunkra (hivatkozók követése)

Ezeket az információkat elmentjük a rendszerünk naplófájljába. Ezen adatok egyike sem tárolódik az adott felhasználó személyes adataival együtt, ami azt jelenti, hogy a weboldal konkrét látogatói nem azonosíthatók.

-       A személyes adatok kezelésének jogalapja

A GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (jogos érdek). Jogos érdekünk az, hogy biztosítsuk az alábbi célok elérését.

-       Az adatkezelés célja

A naplózást azért végezzük, hogy a weboldal kompatibilitását a lehető legnagyobb mértékben megőrizzük az összes látogató számára, valamint hibaelhárítás és a visszaélések elleni küzdelem céljaira. Ebből a célból naplózni kell a weboldalt betöltő számítógép műszaki adatait, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk a hibaüzenetekre, az informatikai rendszerünk elleni támadásokra és/vagy a weboldalunk működési hibáira. Továbbá ezek az információk segítenek nekünk a weboldal optimalizálásában és informatikai rendszerünk biztonságának garantálásában.

-       Az adatok megőrzésének időtartama

A fenti technikai adatokat addig őrizzük meg, amíg szükségünk van rájuk, hogy biztosíthassuk a weboldal kompatibilitását az összes látogató számára, de legfeljebb három hónappal a weboldal betöltése után töröljük őket.

-       Fellebbezési és törlési eljárások

A fellebbezési és törlési eljárások megfelelnek az ezen adatvédelmi nyilatkozat alábbi részében említett adatvédelmi jogszabály kifogásolási jogra és törlési kérelmekre vonatkozó általános szabályainak.

§  A weboldalunk különleges funkciói

A weboldalunk különböző funkciókat kínál, melyek használata során személyes adatokat gyűjtünk, kezelünk és tárolunk. Az alábbiakban elmagyarázzuk, mi történik az adataival:

§   Jótállási regisztrációs űrlap:

-       A kezelt személyes adatok terjedelme

A jótállási regisztrációs űrlapunkon Ön által megadott adatok.

-       A személyes adatok kezelésének jogalapja

A GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja (implicit hozzájárulás) és 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja (szerződés teljesítésének céljából)

-       Az adatkezelés célja

A jótállási regisztrációs űrlapon gyűjtött adatokat csak az egyes jótállási igények feldolgozása és a jótállási szolgáltatás nyújtása céljából használjuk fel.

-       Az adatok megőrzésének időtartama

A gyűjtött adatokat az ötéves jótállási időszak lejárta után azonnal töröljük, kivéve, ha a törvény megőrzési időszakot ír elő.

-       Fellebbezési és törlési eljárások

A fellebbezési és törlési eljárások megfelelnek az ezen adatvédelmi nyilatkozat alábbi részében említett adatvédelmi jogszabály kifogásolási jogra és törlési kérelmekre vonatkozó általános szabályainak.

§   Hírlevél-feliratkozási űrlap

-       A kezelt személyes adatok terjedelme

A hírlevélre való feliratkozáskor Ön által megadott adatok.

-       A személyes adatok kezelésének jogalapja

A GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja (implicit hozzájárulás).

-       Az adatkezelés célja

A hírlevelünk feliratkozási képernyőjén rögzített információkat kizárólag a hírlevelünk küldésére használjuk fel, amelyben minden szolgáltatásunkkal kapcsolatban szolgáltatunk híreket és információkat. A regisztráció után küldünk Önnek egy visszaigazoló e-mailt; az ebben található hivatkozásra rá kell kattintania a hírlevél-feliratkozási folyamat befejezéséhez (kettős feliratkozás).

-       Az adatok megőrzésének időtartama

A hírlevelünkről bármikor leiratkozhat, ha a minden hírlevélben megtalálható leiratkozási hivatkozásra kattint. A lemondást követően azonnal töröljük az adatait. Hiányos regisztráció esetén szintén azonnal töröljük az adatait. Fenntartjuk a jogot a törlés indoklás és előzetes vagy utólagos értesítés nélküli végrehajtására.

-       Fellebbezési és törlési eljárások

A fellebbezési és törlési eljárások megfelelnek az ezen adatvédelmi nyilatkozat alábbi részében említett adatvédelmi jogszabály kifogásolási jogra és törlési kérelmekre vonatkozó általános szabályainak.

§  A weboldal látogatásainak statisztikai elemzése – webes nyomkövetés

Az alábbi információkat gyűjtjük, kezeljük és tároljuk, valahányszor megnyitják ezt a weboldalt vagy a weboldalon található egyedi fájlokat: IP-cím, a webhely, ahonnan a fájlt megnyitották, a fájl neve, a hozzáférési dátum és időpont, az átvitt adatmennyiség és a sikeres hozzáférésről szóló értesítés (webnapló). Ezeket a hozzáférési adatokat kizárólag névtelen formában használjuk a webes ajánlataink folyamatos fejlesztésére és statisztikai célokra.

Ezenkívül a következő webes nyomkövető segítségével elemezzük a weboldal látogatóit:

§   Google Analytics

-       A kezelt személyes adatok terjedelme

Weboldalunkon a Google LLC (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View 94043, USA) webes nyomkövetési szolgáltatását használjuk (a továbbiakban: Google Analytics). A Google Analytics cookie-kat használ a webes nyomkövetéshez, amelyeket az Ön számítógépén tárol, és amelyek lehetővé teszik weboldalunk használatának és az Ön böngészési magatartásának elemzését (nyomon követés). Ezt az elemzést a Google Analytics nyomon követési szolgáltatásával hajtjuk végre annak érdekében, hogy folyamatosan javítsuk és könnyebben elérhetővé tehessük internetes ajánlatainkat. A weboldalunk használata során adatok kerülnek át a Google LLC szervereire, és ezen adatokat az Európai Unión kívül (pl. az USA-ban) dolgozzák fel és tárolják; ezek az adatok magukban foglalják mindenekelőtt az Ön IP-címét és felhasználói tevékenységét.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy az USA-ban biztosítva lehet az adatvédelem megfelelő szintje, ha az adatokat kezelő vállalat az USA-EU adatvédelmi pajzs megállapodás hatálya alá tartozik, és az adatok az USA-ba irányuló kivitelét ennek megfelelően, elfogadható módon alakították ki. Az IP-anonimizálás funkció a Google Analytics a weboldalhoz használt nyomkövető kódján belüli aktiválásával a Google Analytics anonimizálja az Ön IP-címét az átvitel előtt. Ez a webhely olyan Google Analytics nyomkövető kódot használ, amelyet a gat._anonymizeIp(); operátorral bővítettek az IP-címek anonimizált gyűjtésének megkönnyítése érdekében (IP-maszkolás).

-       A személyes adatok kezelésének jogalapja

A GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja (hozzájárulás), akár a Google-nál való regisztráció során (Google-fiók megnyitása, ott alkalmazott adatvédelmi nyilatkozatok elfogadása), vagy ha Ön nem regisztrált a Google-nál, kifejezett hozzájárulással a weboldalunk megnyitásakor.

-       Az adatkezelés célja

A Google ezeket az információkat felhasználja a nevünkben, és elemzi a weboldal Ön általi meglátogatását, jelentéseket készít a weboldalon végzett műveletekről, és a weboldal és az internet használatával kapcsolatos további szolgáltatásokat biztosít számunkra. A böngésző által biztosított IP-cím nem kerül összevonásra a Google LLC által kezelt egyéb adatokkal.

-       Az adatok megőrzésének időtartama

A Google a webes nyomkövetés biztosításához szükséges adatokat addig tárolja, ameddig az a használt webes szolgáltatás biztosításához szükséges. Az adatgyűjtés és -tárolás névtelenül történik. Amennyiben személyes kapcsolat létezik, az adatok azonnal törlésre kerülnek, feltéve, hogy nem vonatkozik rájuk törvényi megőrzési kötelezettség. A törlésre a megőrzési kötelezettség lejárta után minden esetben sor kerül.

-       Fellebbezési és törlési eljárások

Megakadályozhatja személyes adatai (különösen az IP-címe) gyűjtését és a Google-nak való továbbítását, valamint ezen adatok a Google által történő kezelését, ha letiltja a szkriptkódok végrehajtását a böngészőben, szkriptblokkolót (például http://www.noscript.net vagy http://www.ghostery.com) telepít a böngészőjébe, illetve ha aktiválja a böngészője „nincs követés” beállítását. Továbbá megakadályozhatja, hogy a Google gyűjtse a Google-cookie a weboldal Ön általi használatával kapcsolatosan biztosított adatait (beleértve az Ön IP-címét), valamint hogy a Google elemezze ezeket az adatokat; ehhez töltse le és telepítse a böngészőjébe a következő linken található beépülő modult (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). A Google biztonsági és adatvédelmi alapelvei a következő címen találhatók meg: https://policies.google.com/privacy?hl=hu.

§  Külső webszolgáltatások integrálása és adatkezelés az EU-n kívül

Weboldalunkon külső szolgáltatóktól eredő aktív JavaScript-tartalmakat használunk, amelyeket webszolgáltatásnak nevezünk. Weboldalunk elérésével ezek a külső szolgáltatók személyes adatokat kaphatnak weboldalunkon tett látogatásáról. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az adatok kezelésére az EU-n kívül kerül sor. Ennek megakadályozására telepítsen JavaScript-blokkolót – ilyen például a NoScript böngészős beépülő modul (http://www.noscript.net), vagy kapcsolja ki a JavaScriptet a böngészőjében. Ez az Ön által meglátogatott weboldalak korlátozott működését okozhatja.

Az alábbi webszolgáltatásokat használjuk:

 

·          Google API-k
Weboldalunkra be van töltve a Google LLC, (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View 94043, USA) webszolgáltatása (a továbbiakban: Google API-k). Ezen adatokat a weboldalunk teljes működőképességének biztosítására használjuk. Ennek eredményeként a böngészője személyes adatokat küldhet a Google API-kba. Az adatfeldolgozás jogalapja a GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja. A jogos érdek a weboldal hibamentes működését jelenti. A Google API-k az EU-USA adatvédelmi pajzs megállapodás szerinti öntanúsítással rendelkeznek (lásd: https://www.privacyshield.gov/list). Az adatok a gyűjtés céljának elérése után azonnal törlődnek. Az átadott adatok kezelésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a Google API-k adatvédelmi nyilatkozatát: https://policies.google.com/privacy?hl=hu. Megakadályozhatja adatainak a Google API-k általi gyűjtését és kezelését, ha a böngészőjében letiltja a szkriptkódok végrehajtását, vagy ha szkriptblokkolót telepít a böngészőjébe (blokkolók például: http://www.noscript.net vagy http://www.ghostery.com).

§  Tájékoztatás a cookie-k felhasználásáról

§   A kezelt személyes adatok terjedelme

Különböző oldalakon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük weboldalunk egyes funkcióinak használatát. A cookie-k kicsi szövegfájlok, amelyeket a böngésző a számítógépére menthet el. Ezek a szövegfájlok olyan karakterláncot tartalmaznak, amely lehetővé teszi a böngésző egyértelmű azonosítását, amikor a weboldalunkat a későbbiekben megnyitja. A cookie eltárolásának folyamatát a „cookie beállításának” is nevezik.

§   A személyes adatok kezelésének jogalapja

A GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja (jogos érdek). Jogos érdekünk a weboldalunk teljes működőképességének megőrzése, használhatóságának javítása és az ügyfelek egyéni kezelésének megkönnyítése. A weboldal egyedi látogatóinak cookie-technológiával történő azonosítása csak akkor lehetséges, ha a látogató előzőleg külön megállapodás alapján megadta nekünk a megfelelő személyes adatait.

§   Az adatkezelés célja

A cookie-kat a weboldalunk a weboldal működőképességének megőrzése és használhatóságának javítása érdekében állítja be. Továbbá a cookie-technológia lehetővé teszi számunkra, hogy álnevek, azaz egyéni, véletlen azonosítók használatával azonosítsuk az egyéni látogatókat, ami személyre szabottabb szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé.

§   Az adatok megőrzésének időtartama

A cookie-kat mindaddig tároljuk, amíg az Ön böngészőjében nem törlődnek, illetve munkamenet-cookie-k esetén addig, amíg a munkamenet be nem fejeződik.

§   Fellebbezési és törlési eljárások

Ha kívánja, beállíthatja a böngészőjét úgy, hogy átfogóan megakadályozza a cookie-k beállítását – ilyenkor csak tájékoztatást kap róluk –, vagy dönthet eseti alapon a cookie-k elfogadásáról, és úgy is, hogy mindig elfogadja a cookie-kat. A cookie-kat különböző célokra lehet beállítani, pl. annak felismerésére, hogy a számítógépe már kapcsolódott-e webes ajánlatainkhoz (állandó cookie-k), vagy az Ön által látott utolsó ajánlatok mentésére (munkamenet-cookie-k). A cookie-k használatával nagyobb felhasználói kényelmet kínálunk Önnek. Kényelmi funkcióink használatához azt javasoljuk, hogy engedélyezze a cookie-k elfogadását webes tartalmaink számára.

Egyébiránt a fellebbezési és törlési eljárások megfelelnek az ezen adatvédelmi nyilatkozat alábbi részében említett adatvédelmi jogszabály kifogásolási jogra és törlési kérelmekre vonatkozó általános szabályainak.

§  Adatbiztonság és adatvédelem, e-mailes kommunikáció

Az Ön személyes adatait technikai és szervezési intézkedésekkel védjük a gyűjtés, a tárolás és a kezelés során oly módon, hogy harmadik személyek ne férhessenek hozzájuk. A nem titkosított e-mailes kommunikáció teljes adatbiztonságát az informatikai rendszerünkbe történő átvitel során nem tudjuk garantálni. Emiatt javasoljuk a titkosított kommunikáció, illetve hangsúlyozottan bizalmas információk esetén a posta használatát.

§  Hozzájárulás visszavonása – Adatok átadása és módosítási kérelmek – Adatok törlése és tiltása

Évente egyszer joga van díjmentesen megkapni a tárolt adatait. Emellett Önnek bármikor jogában áll az adatok javítása, tiltása vagy törlése. Adatait az első kérésre töröljük, feltéve, hogy ez nem ütközik a jogszabályi előírásokba. A személyes adatai használatára vonatkozó, Ön által megadott engedélyt bármikor visszavonhatja. Adataival kapcsolatban bármikor küldhet adatátadási, -törlési és -javítási kérelmet, valamint javaslatokat az alábbi címre:

Tamron Europe GmbH

Robert-Bosch-Straße 9

50769 Köln

E-mail: info(at)tamron.de

Telefon: +49 (0) 221 / 66 95 44-0

Fax: +49 (0) 221 / 66 95 44-404

§  A szabályozó hatósághoz való fellebbezés joga a GDPR 77. cikkének (1) bekezdése szerint

Amennyiben gyanítja, hogy adatainak kezelése jogellenesen zajlik, akkor természetesen kérheti a kérdés bíróság előtti tisztázását. A fentitől függetlenül a szabályozó hatósághoz is fordulhat. Önnek a lakhelye vagy munkahelye szerinti, illetve a feltételezett jogsértés szerinti EU-tagállamban van joga fellebbezni. Más szóval a fentiek közül kiválaszthatja, hogy melyik szabályozó hatósághoz kíván fordulni. A szabályozó hatóság, amelyhez a fellebbezést címezte, ezután beszámol Önnek a kérelme állapotáról és eredményeiről, a GDPR 78. cikke szerinti jogorvoslati lehetőségekre is kitérve.

 

Készítette:

© IT-Recht-Kanzlei DURY – www.dury.de

© Website-Check GmbH – www.website-check.de